Schaatsen.nl nieuws

Geen feed gevonden

Overzicht trainingen

STC Willy vd Berk heeft een breed scala aan trainings mogelijkheden. 's Zomers bieden we conditietraining (duintraining), fiets- en skeelertrainingen aan. In de winter bieden wij schaatsen aan voor iedereen van 6 tot 100 jaar op de diverse banen in de omgeving te weten: "Sportiom" in Den Bosch (180m baan), "ijssportcentrum" Eindhoven (400m baan) en Kunstijsbaan Breda (400m baan) en conditietraining (duintraining)

Alle trainingen worden gegeven door ervaren mensen die al langere tijd met deze sport bezig zijn. Alle trainers/begeleiders hebben minimaal een JSL cursus gedaan of ervaring hiermee. Voor een overzicht van onze trainers

Schaatstrainingen

Uiteraard verzorgt STC Willy vd Berk 's winters voornamelijk schaatstrainingen. Zowel in het "Sportiom" in Den Bosch en het "IJssportcentrum" te Eindhoven en Kunstijsbaan Breda worden diverse trainingen aangeboden op diverse niveaus.

Pupillen:

Iedere zaterdag wordt in het Sportiom in Den Bosch schaatsen voor de jeugd pupillen van 6 t/m 12 jaar gegeven. Afhankelijk van het niveau worden ze in 3 gropen ingedeeld. Wij verzorgen deze trainingen samen met "Thialf" uit Schijndel, tijd 18:30u tot 19:30u

Recreanten

Iedere dinsdag wordt in het Sportiom in Den Bosch schaatsen voor recreanten gegeven, zowel de ietwat gevorderde als de beginnende schaatsers zijn hierbij in grote getale aanwezig. Om iedereen op zijn eigen niveau te laten oefenen wordt iedereen ingedeeld in 3 niveaugroepen, tijd 20:45 - 22:00u.

Gevorderden

Ieder dinsdag en donderdag zijn er trainingen in Eindhoven "ijssportcentrum" en op de kunstijsbaan te Breda voor de meer gevorderde schaatsers. Hier nemen tussen de 30 en 40 leden aan deel. Het grote voordeel van een 400m baan is de afmeting van de baan. Deze is onmisbaar voor de wedstrijdrijders, maar zeker ook interessant voor de iets meer gevorderde schaatsers om techniek beter onder de knie te krijgen. Meer info bij ons secretariaat

Shortrack

Iedere zondag wordt er ook shorttracktraining gegeven, van 18:00u 19:30u

Conditietrainingen

De conditietrainingen lopen als een rode draad door het jaar heen. Zowel 's zomers (op donderdag) als 's winters op (zondagochtend) zullen er conditietrainingen worden gegeven in de Drunense duinen. Deze conditietrainingen zijn in principe geschikt voor alle niveaugroepen en bieden naast een loopprogramma ook enkele schaatsscholingsoefeningen. Het motto van deze trainingen is dat het schaatsen voor een groot deel op het droge geleerd kan worden.
In de zomermaanden wordt deze training gegeven vanaf mei op donderdagavond. We verzamelen om 18.40u op het parkeerterrein bij "De Drie Linden" te Giersbergen. Deze training wordt gezamenlijk gegeven met "De IJsvrienden" uit Wijk en Aalburg.
In de wintermaanden w wordt deze training gegeven vanaf oktober op zondagochtend. We verzamelen om 09.25u op deze locatie als in de zomer.
Hoe mooi kan het zijn in de Drunense duinen:

Fietstraining

De fietstraining worden gegeven op zondagochtend. Ook voor deze trainingen geldt dat ze voor alle niveaugroepen toegankelijk zijn. Er wordt geprobeerd om de trainingen dusdanig in te delen dat zowel de gevorderde wielrenners als de beginners aan hun trekken komen.
In de zomer start deze training begin mei, er wordt verzameld bij party centrum "de Hut" in Haarsteeg om 09:00u. We proberen het vol te houden tot eind september echter is dit weersafhankelijk.

Skeelertrainingen

Om ook in de zomer de schaatstechniek en conditie op peil te houden geven wij wekelijks op maandag skeelertraining. Start 1e maandag van mei van 18:15u tot 19:15 de jeugd tot ongeveer 11 jaar en van 19:15 tot 20:15 u vanaf 12 jaar. Deze trainingen worden gegeven op de Wieler/skeelerbaan "De heuvelen" in Nieuwkuijk bij de Emmamolen en worden gezamenlijk afgelegd met "De IJsvrienden" uit Wijk en Aalburg