Schaatsen.nl nieuws

Geen feed gevonden

De eisen aan een schaats is voor iedereen persoonlijk. Een recreant kiest vaak een heel andere schaats of een heel ander ijzer dan een wedstrijdrijder. Maar een schaats moet vooral goed passen. Het passen van schaatsen dient te geschieden met normale sokken (liefst badstofsokken), waardoor de pasvorm veel beter in de gaten gehouden kan worden. Koop schaatsen van minstens dezelfde maats als uw normale schoenmaat of zelfs iets kleiner en u hebt meer schaatsplezier.

Wanneer men te grote schaatsen en te dikke sokken heeft, dan is er te veel ruimte in de schaatsschoen waardoor men minder prettig rijdt, omdat men geen goed gevoel heeft. Bovendien loopt men de kans blaren te krijgen. Ook moeten de veters dan té strak worden aangetrokken, waardoor de bloedvaten gedeeltelijk dichtgedrukt worden. Hierdoor ontstaan juist koude voeten. Het is dus belangrijk om de schaatsen in de juiste maat te kopen.

De meeste kinderen hebben vaak nog vrij zwakke enkels, zodat een juiste pasvorm van de schoen essentieel is. Wij adviseren voor jonge kinderen dan ook om eerst plezier in schaatsen te krijgen en houden middels een hoge schoen waar de enkels invallen. Er zijn tegenwoordig ook verstelbare schaatsen in de handel waardoor u niet elk seizoen een grotere maat hoeft te kopen.

Onderhoud van uw schaatsen
Droog de schaatsijzers direct na gebruik met een doek af.
Gebruik schaatsbeschermers, dit voorkomt beschadigingen/bramen
Zorg er voor dat je schaatsen de juiste ronding hebben en scherp zijn. Je kunt je schaatsen laten slijpen bij de 400 mtr baan in Breda, Stehmann Sport of bij onze eigen club slijpers tegen een vergoeding:
Ad de Winter,
Heust 33, WELL
tel. 073-599 2018

Jan Pulles,
De Hoeven 3B
tel. 06-10293617

Advies voor het plaatsen van een ronding
Als je 1x per week schaatst is het aan te raden 2x per seizoen er een nieuwe ronding in te laten zetten. Als je 2 a 3x per week schaatst in het raadzaam om er 3 a 4x per seizoen een nieuwe ronding in te laten zetten.

Jan Pulles is te bereiken op 06-10293617

Hij is woonachtig op :

De Hoeven 3d ,

5254 JV Haarsteeg